Speciální odkaz

rated by 0 users
This post has 2 Replies | 0 Followers

Top 50 Contributor
Posts 4
Vlce Posted: 02-22-2009 16:18

Vážení kolegové,

mám námět na doplnění vlastností PCS. V některých případech by bylo dobré mít možnost udělat odkaz na na první pohled nesouvisející prvky pokud se týče označení. Takovým případem je například brzdový motor a jeho cívka.

Motor bude mít např. označení -M1 a brzda -YB1. Pro čitelnost výkresu by bylo dobré vědět, na kterém výkresu je motor a naopak, kde je ovládání motoru. Určitě by se našly jiné příklady, kde by takový odkaz ad hoc byl dobrý pro zvýšení přehlednosti. Pokud stávající vlastnosti PCS toto umožňují, pak jsem to možná přehlédl (kromě klasického odkazu cívka - kontakt nebo hlavní - vedlejší se stejným označením).

S pozdravem

Vladimír Česenek

Top 10 Contributor
Posts 29

Dobrý den,

máte pravdu, pokud není značení obou symbolů stejné, nelze odkaz vytvořit a neznám jinou cestu. Zeptáme se a v případě, že není tato možnost odkazu, budu to prezentovat jako námět pro vylepšení.

S pozdravem

Milan Klauz

Top 25 Contributor
Posts 10

Idea

POKUD JE BRZDA, JAK JE OBVYKLÉ, SOUČÁSTÍ MOTORU EXISTUJE MOŽNOST PRACOVAT S OBĚMA PRVKY JAKO S ČÁSTMI JEDNOHO STAVEBNÍHO DÍLU.

JÁ TUTO MOŽNOST POUŽÍVÁM U SERVOPOHONŮ KDE JEDEN FUNKČNÍ CELEK TVOŘÍ MOTOR, BRZDA (VOLITELNĚ) A ENKODÉR. V DATABÁZI MÁM PRO TENTO STAVEBNÍ DÍL TŘI SYMBOLY PRO VÝKRES ZAPOJENÍ - PRO VLASTNÍ MOTOR, PRO BRZDU A PRO ENKODÉR. VŠECHNY MAJÍ SPOLEČNÉ OZNAČENÍ -M A JSOU ROZLIŠENY DÍLČÍM ZNAČENÍM (MOTOR PAK MÁ NAPŘÍKLAD OZNAČENÍ -M1 BEZ DÍLČÍHO ZNAČENÍ, BRZDA -M1.YB A TACHOGENERÁTOR -M1.TG). POKUD JE PŘI UMISŤOVÁNÍ SYMBOLŮ DO VÝKRESU ZAŠKRTNUTO VYTVÁŘENÍ ODKAZŮ, VŠE FUNGUJE JAK MÁ.

ZDRAVÍM.

VLADIMÍR NEVORAL

Page 1 of 1 (3 items) | RSS