Witam,
Mam problem. Otóż zaczynam się uczyć programu PCschematic ELautomation 40 i mam duży problem na który nie mogę odnaleźć rozwiązania. Pracuję na dokumentach DWG - importuję je. Po imporcie jednego pliku DWG (który zawiera kilka rysunków na jednym arkuszu) chciałbym "porozkładać" je na inne arkusze. Dane rysunki są narysowane w wielu layerach. Nawet gdy zaznaczam rysunek, następnie po wybraniu opcji "Select in all layers" nie wybiera mi niektórych elementów. Są nimi wymiary, cieniowania i niektóre linie. Po zaimportowaniu tych danych nie mogę również usunąć.
Jak przenieść rysunek tak, by był przenoszony cały ze wszystkimi elementami?
Pozdrawiam!
Na szczęście udało mi się znaleźć rozwiązanie tego problemu. Był nim brak znajomości podstaw obsługi programu. Straty nadrobiłem i dzięki temu znalazłem rozwiązanie.
Mam tym razem jeszcze jedno pytanie. Po przejrzeniu podręcznika nie znalazłem na nie odpowiedzi. Jako że w razie awarii systemu nie chciałbym utracić ustawień programu i menu symboli - Czy jest możliwość ich wyeksportowania? Proszę o podanie plików lub folderów którymi trzeba zastąpić te z "czystej" kopii programu albo po prostu funkcję w programie dzięki której będzie możliwość szybkiego eksportu.