Kopiowanie lub przenoszenie wielu elementów (we wszystkich layerach)

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 1 Reply | 1 Follower

Top 75 Contributor
2 Posts
piotr posted on 12-07-2008 19:55

Witam,

Mam problem. Otóż zaczynam się uczyć programu PCschematic ELautomation 40 i mam duży problem na który nie mogę odnaleźć rozwiązania. Pracuję na dokumentach DWG - importuję je. Po imporcie jednego pliku DWG (który zawiera kilka rysunków na jednym arkuszu) chciałbym "porozkładać" je na inne arkusze. Dane rysunki są narysowane w wielu layerach. Nawet gdy zaznaczam rysunek, następnie po wybraniu opcji "Select in all layers" nie wybiera mi niektórych elementów. Są nimi wymiary, cieniowania i niektóre linie. Po zaimportowaniu tych danych nie mogę również usunąć.

Jak przenieść rysunek tak, by był przenoszony cały ze wszystkimi elementami?

Pozdrawiam!

All Replies

Top 75 Contributor
2 Posts

Na szczęście udało mi się znaleźć rozwiązanie tego problemu. Był nim brak znajomości podstaw obsługi programu. Straty nadrobiłem i dzięki temu znalazłem rozwiązanie.

Mam tym razem jeszcze jedno pytanie. Po przejrzeniu podręcznika nie znalazłem na nie odpowiedzi.  Jako że w razie awarii systemu nie chciałbym utracić ustawień programu i menu symboli - Czy jest możliwość ich wyeksportowania? Proszę o podanie plików lub folderów którymi trzeba zastąpić te z "czystej" kopii programu albo po prostu funkcję w programie dzięki której będzie możliwość szybkiego eksportu.

Pozdrawiam!

Page 1 of 1 (2 items) | RSS