Zestawienie kabli

rated by 0 users
This post has 4 Replies | 1 Follower

Top 25 Contributor
Posts 13
Lioleon Posted: 01-03-2007 21:20
Czy jest możliwość zrobienia zestawienia kabli żeby program generaował oprucz oznaczenia kabla tekże jego typ, niestey wyświetlenie typu w schemacie zajmuje sporo miejsca.
Top 10 Contributor
Posts 69
Lioleon:
Czy jest możliwość zrobienia zestawienia kabli żeby program generaował oprucz oznaczenia kabla tekże jego typ, niestey wyświetlenie typu w schemacie zajmuje sporo miejsca.

Tak. Można zrobić osobne zestawienie części (lub składników), ustawiając filtr tak, żeby na zestawieniu uzyskać tylko kable. Można też zrobić to wykorzystując zestawienie kabli. W celu osiągnięcia żądanych efektów, najlepiej zaprojektować swoją formatkę rysunkową (tabelkę) dla zestawienia.

Pozdrawiam / Best regards
Arek Jaskulski
INFORMIK
Polska / Poland

Top 25 Contributor
Posts 13
Zacząłęm się bawić tymi formatkami ale pojawia się kilka problemów.
Mam Kabel OOLFLEXCLASIC 100 CY 4G2,5, niestety nie wyświetla się cały typ kabla w schemacie idzie on od falownika na silnika obydwa symbole nie są wzięte z bazy danych i są poza rozdzielnicą więc powyłączane sa funkcje Zest. Montaż, Zest. Elektr. żeby nie pojawiały się w zestawienu części, czy da się jakoś odfiltrować któreś z zestawien tak aby nie brało pod uwagę części które są podłączone do wyjściowego zacisku złączki w schemacie?
Top 10 Contributor
Posts 69
Proszę przesłać projekt e-mailem do naszej firmy z krótkim opisem problemu. Dyskusja na formu, gdy nie widzę schematu mija się chyba z celem.

Arek Jaskulski
INFORMIK
Polska / Poland

Top 10 Contributor
Posts 69
Odesłałem Panu projekt z moimi uwagami. Mam nadzieję, ze udało mi się wyjaśnić wszystkie wątpliwości.

Arek Jaskulski
INFORMIK
Polska / Poland

Page 1 of 1 (5 items) | RSS