Pozdrawiam / Best regardsArek Jaskulski INFORMIK Polska / Poland
Witam.
Dziękuję serdecznie za odpowiedź.... pewne moje wątpliwosci rozwiała, jednakże "co poeta miał na myśli" nadal pozostaje zagadka...
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
robcio: pewne moje wątpliwosci rozwiała, jednakże "co poeta miał na myśli" nadal pozostaje zagadka...
pewne moje wątpliwosci rozwiała, jednakże "co poeta miał na myśli" nadal pozostaje zagadka...
robcio wrote:Moje pytanie - czy ten symbol GS709WK3 który pochodzi od danego producenta, u innego producenta wyglada tak samo... czy może jest on podobny (czyli ten cały schemacik jest podobny) i pełni ta sama funkcję. Czy może funkcja jaka ma spełniac jest ta sama, ale wyglad jednego, który pochodzi od producenta X różni się od innego, który pochodzi od producenta Y - jak taka sprawa wygląda...?
robcio:No własnie, tak też mi się wydaje, że te same symbole pełniące jednakowe funkcje powinny mieć taki sam wygląd...ale często tak się własnie nie dzieje. Czemu...? Nie wiem...
robcio:A ja znów mam pytanie... ponieważ nie siedzę w tym temacie długo i własciwie jestem na etapie poznawania tego wsztstkiego, moje obecne pytanie może wydać się śmieszne, ale licze na odpowiedźOtóż pod lupę wziąłem teraz wyłączniki róznicowoprądowe. Zakładam, że pochodzą one od jakiegoś producenta (co juz wcześniej zostało ustalone), a także ich nazwy sa takie a nie inn, więc się uz tego nie czepiam. Chodzi mi raczej o różnice w 2 ponikąd identycznych wyłącznikach: Wyłącznik różnicowoprądowy 3+N-biegunowy (A) i Wyłącznik różnicowoprądowy 3+N-biegunowy (AC).W jednym jest "A" w drugim jest "AC" - więc co to oznacza? I różnica na schemacie też jest. Więc z czego to wynika i co oznacza...Bardzo prosze o wyjaśnienie.I odnośnie "Wyłącznik różnicowoprądowy 2-biegunowy (A) selektywny |S|" - co to jest "selektywny |S|"
robcio:I jeszcze co do rozruszników elektronicznych, soft startów. Sa tylko 2 symbole, czy jest może ich więcej i na jakiej zasadzi powstał ich symbol....